ΚΛΑΜΠΑΝΙΣΤΗ ΦΡΟΣΩ (1965- )

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1987 με άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1992-1996), απ’ όπου έλαβε πτυχίο το 1996. 


Μεταπτυχιακές σπουδές: α) Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, β) Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και Μαθηματικών στο Εθνικό και Μετσόβιο Πολυτεχνείο, γ) Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 

Γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά. Έχει εργασθεί σε πειραματικά και πρότυπα Σχολεία των Αθηνών. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 υπηρέτησε στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Συμμετέχει με εισηγήσεις της σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια και δημοσιεύσεις της σε επιστημονικά περιοδικά. 

Έχει εκδώσει τα ακόλουθα έργα: Λίγο πιο πέρα από το τίποτα (Ποιήματα, 1988), Τώρα μ’ ένα χαμόγελο (Ποιήματα, 1989), Με λέξεις και με στίχους (Ποιήματα, 1990), Η θεολογική αντίληψη του Πρωταγόρα (Μελέτη, 1988), Ερμηνευτική και γλωσσολογική προσέγγιση στο ποιητικό έργο του Τάσου Αναγνώστου (Μελέτη, 1989), Ποίηση και ποιητές (Δοκίμια, 1991), Χώρος και λόγος στο δικαστικό δράμα του Δ. Πιστικού ‘’Ο άνθρωπος που ερχόταν από το νερό’’ (Μελέτη, 2000). 

Το 1991 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τη δωδεκάτομη μελέτη της «Συλλογή Λαογραφικού Υλικού από το Μεσολόγγι». 

ΣHMEIΩΣH: Το κείμενο αυτό είναι παρμένο από το βιβλίο «ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΛΙΝΜΟΘΑΛΑΣΣΑΣ» που εκδόθηκε από την Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου το 2002. 

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.