ΣΙΛΒΙΑ ΡΕΑ (1911- 19..)

Ψευδώνυμο της Μαρίας Γεροπάντα. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1911 και ήταν φίλη από το Γυμνάσιο, με τις συνομήλικές της Ιφιγένεια Λαγάνα, ζωγράφο και Βάσω Κατράκη, χαράκτρια. Ανέπτυξε κοινωνική δράση και ασχολήθηκε με τις χριστιανικές οργανώσεις νέων. Πρωτοεμφανίστηκε το 1929, με ποιήματα στο περιοδικό της πρωτοπορίας (Λάσκος, Τερζάκης, Τσουκαλάς, Παπαγεωργίου κ.ά.) Πνοή. 


Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Όταν ο Κύριος οικοδομεί (1958), Επί πτερύγων (1959), Παιδικά σκετς και ποιήματα (1965), Πέρα από τις σκιές (1973), Σημεία (1978). Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά 16 μυθιστορήματα για μεγάλα και μικρά παιδιά. Έχει συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και πολλά ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί. 

ΣHMEIΩΣH: Το κείμενο αυτό είναι παρμένο από το βιβλίο «ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΛΙΝΜΟΘΑΛΑΣΣΑΣ» που εκδόθηκε από την Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου το 2002. 

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.