ΧΑΛΑΖΙΑΣ ΗΛ. ΧΡΗΣΤΟΣ (1957- )

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1957. Από μικρός ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες. 


Το 1978 κυκλοφόρησε το δοκίμιό του Ο Φρόϋντ και ο ανθρωπισμός. Ακολούθησε το 1980 η ποιητική του συλλογή Αγανάκτηση. Εξέδωσε επίσης τα βιβλία: Παλαιστίνη, το δράμα ενός λαού (1982). Ιδεολογία των ανταρτών πόλεως. Ραδιενέργεια- Πυρηνικά Εργοστάσια. Πέρσι, πρόπερσι και φέτος (ημερολόγιο γεγονότων, εκδ. Δωδώνη). Έχει επιμεληθεί την έκδοση πολλών βιβλίων πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και είναι συνεργάτης στις εγκυκλοπαίδειες «Υδρία» και «Καίμπριτζ». 

Πηγή:

  • Πολύπτυχο: πεζογραφία, ποίηση, ιστορία, κριτική, δοκίμιο, θέατρο, συλλογική έκδοση, επιμ. Ευάγγελου Ρόζου, σειρά 19η, Αθήναι 2001, σ. 467.

ΣHMEIΩΣH: Το κείμενο αυτό είναι παρμένο από το βιβλίο «ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΛΙΝΜΟΘΑΛΑΣΣΑΣ» που εκδόθηκε από την Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου το 2002. 

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.