Ψηφιακή Συλλογή

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των βιβλιοθηκών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, κυριαρχεί στην εποχή μας η ψηφιοποίηση του βιβλιακού υλικού τους. Στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προς την κατεύθυνση αυτή μετέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία και διαχείριση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Από ελληνικής πλευράς, η ψηφιοποίηση του πλούσιου υλικού των 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας μας αποτελεί ένα βασικό στόχο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκειμένου να προβληθεί και αναδειχθεί ο ελληνικός πολιτισμός και η πνευματική παραγωγή σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, χωρίς περιορισμούς και παράλληλα να προστατευθούν οι θησαυροί των φυσικών τεκμηρίων, που στεγάζουν αυτές οι βιβλιοθήκες. Στην πραγμάτωση του στόχου αυτού εντάσσεται το έργο «Ψηφιοποίηση Υλικού Δημόσιων Βιβλιοθηκών», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας  (http://publiclibs.ypepth.gr).

Έτσι, στο πλαίσιο του έργου αυτού ψηφιοποιήθηκε μέρος της Συλλογής της Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα, ψηφιοποιήθηκαν τα βιβλία που εντάσσονται στη Συλλογή του Βλαχογιάννη καθώς και φύλλα τοπικών εφημερίδων. Τα φυσικά αυτά τεκμήρια που ψηφιοποιήθηκαν χρονολογούνται πριν από το έτος 1920 και είναι απαλλαγμένα από συγγραφικά δικαιώματα.

 Πρόσβαση στη ψηφιακή συλλογή της Βιβλιοθήκης

Οδηγίες πρόσβασης στη ψηφιακή συλλογή Βιβλιοθήκης

  • Από το μπλε πλαίσιο που εμφανίζεται αριστερά στην οθόνη επιλέγουμε την βιβλιοθήκη που θέλουμε να ψάξουμε π.χ. Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου
  • Χρησιμοποιούμε τις επιλογές τίτλος ή συγγραφέας κ.λ.π.
  • Επιλέγουμε Αναζήτηση εφόσον έχουμε πληκτρολογήσει π.χ. στον τίτλο: Ο Αγών της Ιτέας
  • Τέλος επιλέγουμε την εμφάνιση εγγράφου και με τα βελάκια γυρνάμε τις σελίδες
  • Για zoom τσεκάρουμε αριστερά της οθόνης Full το επί της % π.χ. 75%

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.