Η Λέσχη Ανάγνωσης της Παπαχαραλαμπείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στην επόμενη συνάντησή της θα συζητήσει για το νέο μυθιστόρημα του Ισίδωρου Ζουργού με τίτλο «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο».

 

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο χώρο της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης (Media Lab) και θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Τηλ. επικοινωνίας 2634027388

Λίγα λόγια για το έργο

 

Το μυθιστόρημα «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο» του κ. Ισίδωρου Ζουργού, είναι ένα χρονικό που εκτείνεται σε πολλούς τόπους, είναι ένα ταξίδι που μιλάει για πόλεις και ανθρώπους, για την επιστήμη και την τέχνη της Ιατρικής, για  τα ερωτηματικά και την ανησυχία  της ψυχής, στον εσωτερικό χάρτη ενός αιώνα, στις φλέβες της Ευρωπαϊκής επικράτειας.

 

Ένα βιβλίο ενός ευφάνταστου συγγραφέα γραμμένο  με τεχνικές πολυεπίπεδης  ανάγνωσης, με ευδιάκριτο και λεπτό χιούμορ, προσεγμένες αναλογίες, καλλιεργημένη γλώσσα, έκδηλη ευρυμάθεια,  ανθρωπιά και πολύπλευρη θεματολογία.

Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει τη δύναμη της φαντασίας ως όχημα αναπαράστασης της ζωής στις διαστάσεις της σκέψης και της δράσης ανθρώπων που έζησαν πριν από μας και συνεχίζουν να ζουν στη θάλασσα των ιστοριών  της λογοτεχνίας, στην αιωνιότητα του σύμπαντος κόσμου.

 

Το μυθιστόρημα «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο» είναι η ανοιχτή παλάμη ενός χεριού που ακουμπάει στον χάρτη της Ευρώπης του 17ου αιώνα ενώ κάθε δάχτυλο της αφήγησης δείχνει και σε διαφορετικό σημείο του ορίζοντα. Η Αγγλία του Νεύτωνα και της Βασιλικής Εταιρείας, το ανεξίθρησκο Άμστερνταμ των εμπόρων, η παγωμένη Πετρούπολη του τσάρου μεταρρυθμιστή, η Βενετία της μάσκας. Ο καρπός του χεριού αγγίζει την οθωμανική απεραντοσύνη, τη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη και τον Χάνδακα, τα όρια της Ευρώπης.

 

Πηγές:

 

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.