Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Παπαχαραλαμπείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στην επόμενη συνάντησή τους θα συζητήσουν για το μυθιστόρημα του  του Χόρχε Βόλπι «Η εποχή της στάχτης», των εκδόσεων Ωκεανίδα.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα στο χώρο της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης και θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα ήταν μεγάλη χαρά μας να δούμε τη βιβλιοφιλική παρέα να μεγαλώνει και να φιλοξενεί νέα πρόσωπα που θέλουν να μοιραστούν τις απόψεις τους με αφορμή το βιβλίο.

Τηλ. επικοινωνίας 26340 27388

 

Περιγραφή

Στην «Εποχή της στάχτης» ο Χόρχε Βόλπι αφηγείται τους μεγάλους μετασχηματισμούς της εποχής μας:

Στον ίλιγγο της Ιστορίας, τα πεπρωμένα τριών γυναικών διασταυρώνονται... Από τον Χόρχε Βόλπι και τις εκδόσεις Ωκεανίδα ...

Η Σοβιετική βιολόγος Ιρίνα Γκράνινα παρακολουθεί την κατάρρευση του κομμουνισμού και μαζί την επανάσταση της κόρης της τής Οξάνα, πρώτου θύματος του θριάμβου του καπιταλισμού.

 Στην άλλη άκρη του κόσμου, η Τζένιφερ Μουρ, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι σε διαμάχη με το φιλόδοξο άντρα της και την αδερφή της την Άλισον, το ακριβώς αντίθετό της, ακτιβίστρια που αγωνίζεται ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

 Τέλος, η Εύα Χαλάς, διάνοια στην πληροφορική, αφοσιώνεται στην ανακάλυψη των μυστικών της νοημοσύνης, ενώ βασανίζεται αδιάκοπα από τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της κι από τους πάμπολλους κι όλο και πιο ζηλιάρηδες εραστές της.

 Αυτό το απολαυστικό μυθιστόρημα με την αστυνομική πλοκή είναι μια συναρπαστική εξερεύνηση της απληστίας που κινεί τα ανθρώπινα όντα και ταυτόχρονα μια ανελέητη κριτική του πάθους και του εγωισμού που κυβερνούν το είδος μας.

 

 

Βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα: Ο Χόρχε Βόλπι [Jorge Volpi] γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1968. Σπούδασε Νομικά και Φιλολογία στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού κι έκανε διδακτορικό στην Ισπανική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα.

Έχει γράψει τα πολλά μυθιστορήματα. Το 1999 τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος Biblioteca Breve για το βιβλίο «Αναζητώντας τον Κλίνγκσορ» (που έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα»). Τιμήθηκε επίσης με το Εθνικό Βραβείο Αφήγησης (1999) και το Deux Oc?ans-Grinzane Cavour (2000). Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Emory, Cornell κα.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.