Πρόσκληση της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης

Η Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φιλοξενεί την Ομάδα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας για ενήλικες. Συντονίστρια των συζητήσεων εφέτος θα είναι η φιλόλογος κα Νατάσα Γιαννούλου.

Απευθύνουμε, λοιπόν, πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν την Ομάδα. Οι φίλοι και φίλες αναγνώστες/στριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, είτε επικοινωνώντας στο τηλ. 26340 27388 ή δια ζώσης στη Βιβλιοθήκη. Πληροφορίες: κα Κατερίνα Ζωργιού.

Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο χώρο της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης και θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Αυτή τη φορά θα διαβάσουμε και θα συζητήσουμε για το μυθιστόρημα του Γιάννη Ατζακά με τίτλο «Θολός Βυθός». Το βιβλίο αυτό κέρδισε το βραβείο Μυθιστορήματος του 2009 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Με το θέατρο της μνήμης καταπιάνεται και ο «Θολός βυθός» του Γιάννη Ατζακά, μια συγκλονιστική αφήγηση που μετεωρίζεται ανάμεσα στην αυτοβιογραφία και τη μυθοπλασία και θέμα τις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης, τα ιδιότυπα «στρατόπεδα» όπου μεγάλωσαν χιλιάδες απορφανισμένα παιδιά του Εμφυλίου.

Δύο φωνές, ενός ώριμου άντρα και ενός άγουρου παιδιού, εμπλέκονται σε παράλληλους μονολόγους και, επιτέλους, ο άντρας αφουγκράζεται το παιδί, καταφέρνοντας έτσι να έρθει αντιμέτωπος με τον πόνο που τον διαμόρφωσε και να αντικρίσει, πέρα από εμμονές, απωθήσεις και φοβίες, το αληθινό του πρόσωπο.

Πηγή: Κατερίνα Σχινά, δημοσιογράφος και κριτικός, www.lifo.gr, 18.6.2009.

Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα

Ο Γιάννης Ατζακάς γεννημένος το 1941 στο πανέμορφο, ορεινό χωριό Θεολόγος του Θάσου έμελε να ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια σε μια Ελλάδα, που μετρούσε τις πληγές της λόγω εμφυλίου. Από τα οκτώ έως την ηλικία των δεκατεσσάρων μεγαλώνει στις παιδοπόλεις της Φρειδερίκης. Στα εφηβικά χρόνια βρίσκει τελικά απάγκιο στη πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου ολοκληρώνει τη μέση εκπαίδευση. Στα μέσα της δεκαετίας του ?60 αποφοιτά από την Φιλοσοφική σχολή και μετέπειτα εργάζεται στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση.

 Τα "Διπλωμένα φτερά" ήταν το πρώτο πεζογράφημα που δημοσίευσε, το 2007. Μετά το μυθιστόρημα "Θολός βυθός", που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2009 ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Κάτω από τις οπλές" , "Φως της Φονιάς" και η συλλογή διηγημάτων "Λίγη φλόγα, πολλή στάχτη".

Πηγή: http://www.biblionet.gr


Πρόσθετες Πληροφορίες

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.