Άρθρα

Η ΕΞΟΔΟΣ στη "Διέξοδο"

24/3/2012 - 5/5/2012   

Η κεντρική εκδήλωση του 2012 στα πλαίσια των Γιορτών Εξόδου της  Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Η "Διέξοδος" συμμετέχοντας, όπως κάθε χρόνο, στις κορυφαίες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου στη μνήμη των αγωνιστών της Εξόδου, παρουσιάζει 600 εκθέματα από τις συλλογές του Ιστορικού της  Μουσείου που καλύπτουν την χρονική περίοδο πριν την Έξοδο, από τις αρχές του 19ου αιώνα, και φτάνουν στο πρώτο μισό του 20ου.

Ιστορικά κείμενα, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, χαρακτικά,  κεντήματα, ταπισερί, φιλελληνικά αντικείμενα, χειρόγραφα πρωταγωνιστών της Επανάστασης, προσωπικά αντικείμενα του Αρχηγού της Φρουράς και των κληρονόμων του, βιβλία και εφημερίδες της εποχής, σκεύη της καθημερινότητας, εκκλησιαστικά είδη και εικόνες, πάμπολλα άρματα, φορεσιές και κοσμήματα καθώς και ενθυμήματα του Όθωνα και της Αμαλίας είναι μερικά από τα αντικείμενα των συλλογών της "Διεξόδου" που απαρτίζουν την έκθεση με την οποία ανοίγει η αυλαία των Γιορτών Εξόδου 2012 αλλά και του Ιστορικού Μουσείου της "Διεξόδου".

Μιά έκθεση που θα "προσφέρει" στους επισκέπτες της ένα ενδιαφέρον ταξίδι μέσα στην ίδια την Ιστορία και θα τους δημιουργήσει τη ν αίσθηση ότι ζουν την εποχή της Επανάστασης, τις δραματικές ώρες της Εξόδου αλλά και την μετεπαναστατική περίοδο που η Ελλάδα αναγεννάται και φτάνει στον 20ο αιώνα.

 Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 24 Μαρτίου έως 5 Μαϊου  κάθε Παρασκευή, Σάββατο και  Κυριακή  από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ.

Για ομαδικές επισκέψεις ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις η έκθεση θα λειτουργεί όλες τις ημέρες μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την υπεύθυνη επιμελήτρια στο τηλέφωνο 26310 51260 ή 6976 643610.

Εγκαίνια Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 στις 8 το βράδυ

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και τηνυποστήριξη του καταστήματος Αντικών  Σωτηρίου Κυριακούλια "ΠΑΛΑΙΟΝ"(Ιπποκράτους 99 - Αθήνα)

***

Σ Υ Ν Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ε Σ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ? ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Γιώργος Π. Αλεξανδράτος

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Βαγγέλης Ρόμπολας

 

Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Τ Ε Σ

 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΦΗ

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΕΧΝΗΣ: ΑΛΤΑΝΗ ΔΑΚΑΛΑΚΗ ? ΜΑΡΙΖΑ ΣΙΑΣΟΥ

ΥΠΟΔΟΧΗ:ΒΑΣΩ ΜΠΙΣΣΑ -  ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ? ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΘΕΩΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΒΑΣΩ  ΓΚΟΒΑΤΣΟΥ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΒΙΕΡΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ: ΞΕΝΟΦΩΝ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΑΘΗΝΑ ΧΑΣΑΝΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΟΥΛΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΑΒΕΤΑΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΣΙΩΝ: ΖΩΖΩ ΣΤΕΛΛΙΟΥ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ: ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ - ΤΡΥΦΩΝ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ: Εκδόσεις ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΟΥΡΓΙΩΤΗΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΩΡΟΥ: VICTOR HELLAS

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΑΛΤΑΝΙΟΣ ΚΛΕΙΣΟΒΙΤΗΣ

 

ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ»

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ: ΖΩΖΩ ΣΤΕΛΛΙΟΥ

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.