Άρθρα

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2015

 

Όπως και τα προηγούμενα τρία χρόνια (2012, 2013 και 2014) έτσι και φέτος θα διεξαχθεί στη Βιβλιοθήκη μας Καλοκαιρινή Εκστρατεία για παιδιά από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 14 Αυγούστου, με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας. Την Εκστρατεία για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη?», παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, υπάλληλοι και χρήστες των βιβλιοθηκών καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει κρυψώνα θησαυρών ? ή μια μηχανή του χρόνου ?  ή ένας χάρτης ?  ή ένα μουσείο ?  ή ένα καράβι ?  ή ένα εργαστήριο πειραμάτων ?  ή μια μεγάλη κουφάλα σ' ένα δέντρο ? 

Και ενώ η Καλοκαιρινή Εκστρατεία μέχρι πρότινος απευθυνόταν κυρίως σε παιδιά, φέτος σκοπός είναι να προσελκύσει κοινό όλων των ηλικιών. Μέσα από τις δράσεις οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τη γοητεία της ανάγνωσης, τον κόσμο του βιβλίου, αλλά  και το ρόλο των βιβλιοθηκών ως εργαστήρια άτυπων μορφών μάθησης. Από την άλλη, οι βιβλιοθηκονόμοι, θα «δημιουργήσουν κίνηση» στις συλλογές τους και θα υιοθετήσουν ένα πρότυπο λειτουργίας, που θα αξιοποιήσουν όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ένα ταξίδι γνώσεων, δημιουργικότητας και φαντασίας, στο οποίο όλοι είναι καλεσμένοι!

Το πρόγραμμα των δράσεων θα βγαίνει τμηματικά.

Οι θέσεις για συμμετοχή στις δράσεις μέχρι και 31 Ιουλίου έχουν ήδη καλυφθεί.


Οι κρατήσεις για συμμετοχή στις δράσεις που θα γίνουν το χρονικό διάστημα 3-14 Αυγούστου 2015 θα ξεκινήσουν από την ΤΡΙΤΗ, 21/7/2015. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ σε παιδιά που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι και για 2 δράσειςΣτόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή μας Εκστρατεία.


Για συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη (Κοζώνη 7, 30300, τηλ. 26340 27388).

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Market In που για 4η συνεχόμενη χρονιά υποστηρίζει την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά, που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη μας, με τη χορηγία μικρών μπουκαλιών νερού για τους μικρούς μας φίλους.
Η βοήθειά τους είναι πραγματικά πολύτιμη!!!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015  - 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
 Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.