Άρθρα

7η συνάντηση 28 Νοεμβρίου 2012

Την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, και ώρα 19:00 θα συναντηθούν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης στο αναγνωστήριο της Παπαχαραλαμπείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου και θα συζητήσουν για το βιβλίο  του Δημήτρη Στεφανάκη «Φιλμ Νουάρ».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με πρωταγωνιστή τον Βασίλειο Ζαχάρωφ, ο βραβευμένος συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Μέρες Αλεξάνδρειας», Δημήτρης Στεφανάκης, γράφει ένα κοσμοπολίτικο μυθιστόρημα με συναρπαστική δράση, παρασκήνιο και κατασκοπία, σε ύφος «Φιλμ Νουάρ».


 Η πολιτική και η κατασκοπεία, ο ρομαντισμός και ο κυνισμός διεκδικούν το δικό τους μερίδιο, στην Ιστορία, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση. Μία πορεία που στο νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη ξεκινάει κάπου στο Παρίσι του 1939.

 Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Πολυβραβευμένος και πολλά υποσχόμενος ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ κ.ά. Το «Μέρες Αλεξάνδρειας», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Ψυχογιός», εκδόθηκε πρόσφατα στα γαλλικά σημειώνοντας τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε τιμήθηκε με το Prix Mediterran?e ?tranger. Κυκλοφορεί επίσης στα ισπανικά, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα αραβικά. Στις τιμητικές διακρίσεις του συγγραφέα υπάρχει επίσης το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 αλλά και η υποψηφιότητα του για το Prix du Livre Europ?en 2011.


 (πηγή:http://www.clickatlife.gr/story/biblio/apo-to-brabeio-kabafi-sto-film-nouar?id=2170720)

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.