Ξενάγηση στο κτίριο της Βιβλιοθήκης

 

 Στο ισόγειο υπάρχουν:

  1. Το βιβλιοστάσιο όπου είναι τοποθετημένα τα βιβλία κατά θέμα σύμφωνα με το δεκαδικό ταξινομικό σύστημα του DEWEY. Σε ξεχωριστό χώρο εκτίθενται όλα τα βιβλία που αναφέρονται στη Ναύπακτο και την ευρύτερη περιοχή της, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός τοπικών εφημερίδων της Ναυπακτίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, τα οποία βιβλιοδετούνται σε δερμάτινους τόμους και αποτελούν αναντικατάστατη πηγή πληροφόρησης.
  2. Αναγνωστήριο ενηλίκων, όπου μπορεί καθένας να μελετήσει σε ήσυχο και άνετο περιβάλλον.
  3. Δανειστικό τμήμα. Είναι ο χώρος όπου γίνεται η εγγραφή νέων μελών της Βιβλιοθήκης, ο δανεισμός και επιστροφή βιβλίων μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  4. Γραφείο εργασίας. Στο βάθος, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, υπάρχει το γραφείο εργασίας, όπου διεκπεραιώνονται οι διοικητικές εργασίες και η βιβλιοθηκονομική επεξεργασία των βιβλίων.

  

 Στον Α΄ όροφο υπάρχουν:

  1. Παιδικό τμήμα. Υπάρχει πλούσια συλλογή παιδικών βιβλίων, ταξιθετημένων ανάλογα με τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται. Επίσης υπάρχουν διάφορα παιδικά παιγνίδια, όπως σκάκι, κουκλοθέατρο καθώς και τηλεόραση με βίντεο για την προβολή εκπαιδευτικών ταινιών.
  2. Γραφείο εργασίας. Υπάρχει γραφείο εργασίας, όπου διεκπεραιώνονται οι διοικητικές εργασίες και η βιβλιοθηκονομική επεξεργασία των βιβλίων.

Επίσης, δίπλα στο κεντρικό κτίριο της Βιβλιοθήκης, έχει δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος,  η Αίθουσα Γιάννη Βλαχογιάννη, όπου φιλοξενείται  η συλλογή που κληροδότησε στην πόλη μας ο συμπολίτης λογοτέχνης και ιστορικός Γιάννης Βλαχογιάννης. Περιέχει βιβλία - περιοδικά - εφημερίδες και φωτογραφίες, πολλά από τα οποία είναι σπάνια και πολύτιμα. Ακόμη, φυλάσσεται το γραφείο του Γιάννη Βλαχογιάννη, η συλλογή του από κοχύλια και μερικά από τα προσωπικά του είδη. Κάθε επισκέπτης δύναται να ζητήσει, να ενημερωθεί και ξεναγηθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο.

 

  


 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Όχι, θέλω να μάθω περισσότερα.