Τμήματα

Στο ισόγειο υπάρχουν:

1. Το βιβλιοστάσιο όπου είναι τοποθετημένα τα βιβλία κατά θέμα σύμφωνα με το δεκαδικό ταξινομικό σύστημα του DEWEY. Σε ξεχωριστό χώρο εκτίθενται τα βιβλία που αναφέρονται στην ευρύτερη περιοχή.  

Είναι η Τοπική Συλλογή, το αποθετήριο της τοπικής εκδοτικής παραγωγής από παλιά μέχρι σήμερα. Η Τοπική Συλλογή διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων που αναφέρονται στη Ναυπακτία, στην Αιτωλοακαρνανία, στη Φωκίδα και στην Ευρυτανία.

Η Τοπική Συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς με αγορές και κυρίως με την κατά νόμο προσφορά. Με την κατά νόμο προσφορά προβλέπεται η υποχρέωση των εκδοτών και συγγραφέων κατάθεσης δύο αντιτύπων παντός εν γένει υλικού που παράγεται στην έδρα ή την περιοχή κάθε Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης. (διατάξεις του εδ. δ, της παρ. 7, του άρθρου 12 του Ν. 3149/2003 ΦΕΚ 141τ.Α΄).


2. Αναγνωστήριο ενηλίκων, όπου μπορεί καθένας να μελετήσει σε ήσυχο και άνετο περιβάλλον.

Αναγνωστήριο
3. Κέντρο Πληροφόρησης: Στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης μας το Κέντρο Πληροφόρησης, ένας νέος ελκυστικός και άνετος χώρος δημιουργικότητας, από τη FutureLibrary με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Αποτελείται από τους εξής χώρους:
α. Χώρος πρόσβασης στο διαδίκτυο και διαδραστικής συνεργασίας
β. Αίθουσα ηχογράφησης (Μουσικό Στούντιο)                                            
γ. Χώρος για δημιουργικές συναντήσεις

 

Κέντρο Πληροφόρησης4. Δανειστικό τμήμα. Είναι ο χώρος όπου γίνεται η εγγραφή νέων μελών της Βιβλιοθήκης, ο δανεισμός και επιστροφή βιβλίων μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.


5. Γραφείο εργασίας. Στο βάθος, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, υπάρχει το γραφείο εργασίας, όπου διεκπεραιώνονται οι διοικητικές εργασίες και η βιβλιοθηκονομική επεξεργασία των βιβλίων.

Στον Α΄ όροφο υπάρχουν:
1. Παιδικό τμήμα. Υπάρχει πλούσια συλλογή παιδικών βιβλίων, ταξιθετημένων ανάλογα με τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται. Επίσης υπάρχουν διάφορα παιδικά παιγνίδια, όπως σκάκι, κουκλοθέατρο καθώς και βίντεο για την προβολή εκπαιδευτικών ταινιών. Στον χώρο αυτό πραγματοποιούνται συχνά δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά Δημοτικού.
2. Γραφείο εργασίας. Υπάρχει γραφείο εργασίας, όπου διεκπεραιώνονται οι διοικητικές εργασίες και η βιβλιοθηκονομική επεξεργασία των βιβλίων.

Επίσης, δίπλα στο κεντρικό κτίριο της Βιβλιοθήκης, έχει δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, η Αίθουσα Γιάννη Βλαχογιάννη, όπου φιλοξενείται η συλλογή που κληροδότησε στην πόλη μας ο συμπολίτης λογοτέχνης και ιστορικός Γιάννης Βλαχογιάννης. Περιέχει βιβλία - περιοδικά και εφημερίδες. Πολλά από τα οποία έχουν ψηφιοποιηθεί και μπορούν να αναζητηθούν ηλεκτρονικά. Κάθε επισκέπτης δύναται να ζητήσει, να ενημερωθεί και ξεναγηθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο.

 Βρείτε μας:    Facebook    instagram 
blue web pict 08.png 64    2634027388
favpng email icon design internet webmail  mail@vivl-nafpakt.ait.sch.gr
map pin 48   Α. Κοζώνη 7, Ναύπακτος  Τ.Κ. 30300

Ηλεκτρονικό αναγνωστήριο

Εθνική βιβλιοθηκη

 logodiaygeia

 

  Online κατάλογος
Ηλεκτρονικός Κατάλογος