Δήλωση προσβασιμότητας

Η Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου δεσμεύεται να καθιστά τον οικείο ιστότοπο: vivl-nafpakt.ait.sch.gr προσβάσιμο, σύμφωνα με τον με το Νόμο 4727/2020 (ΦΕΚ 184 Α’/23.09.2020) «Ψηφιακή Διακυβέρνηση (Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) – Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972).

 

Κατάρτιση της παρούσας δήλωσης προσβασιμότητας

Ο παρών ιστότοπος συμμορφώνεται προς τις απαιτήσεις προσβασιμότητας του άρθρου 39 του ν. 4727/2020. Η παρούσα δήλωση καταρτίστηκε στις 24/02/2022.
Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση της δήλωσης είναι η αυτοαξιολόγηση από τον ίδιο τον φορέα χρησιμοποιώντας λογισμικά ελέγχου προσβασιμότητας όπως το accessibility checker

Υποβολή παρατηρήσεων και στοιχεία επικοινωνίας

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εδάφιο β, παρ. 4, άρθρ. 42 του Ν. 4727/2020, στην παρούσα Δήλωση Προσβασιμότητας εμπεριέχεται μηχανισμός διαδικασίας ενημέρωσης και υποβολής παρατηρήσεων, μέσα από τον οποίο κάθε ενδιαφερόμενος/η έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει παρατηρήσεις για τυχόν ζητήματα προσβασιμότητας που εντοπίζονται στους ιστότοπους και τις εφαρμογές για φορητές συσκευές.

Στη Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, τα ανωτέρω υποβάλλονται με σχετική Αίτηση του ενδιαφερομένου η οποία υποβάλλεται μέσω του Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της ιστοσελίδας ή εγγράφως στην ταχυδρομική διεύθυνση Κοζώνης 7 Ναύπακτος Τ.Κ. 30300.

Διαδικασία εκτέλεσης

Ο υπεύθυνος ενημέρωσης της ιστοσελίδας απαντά στον ενδιαφερόμενο με πρόσφορο τρόπο. Αν το αίτημα που αποστέλλεται μέσα από τον μηχανισμό υποβολής παρατηρήσεων δεν απαντηθεί εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας ή δεν απαντηθεί ικανοποιητικά, ο/η ενδιαφερόμενος/η δύναται να επικοινωνήσει με τον Συνήγορο του Πολίτη, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενεργοποίηση του Μενού Προσβασιμότητας

Το μενού προσβασιμότητας του  vivl-nafpakt.ait.sch.gr μπορεί να ενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μενού προσβασιμότητας που εμφανίζεται στα αριστερά της σελίδας. Αφού ενεργοποιήσετε το μενού προσβασιμότητας, περιμένετε λίγο για να φορτωθεί το μενού προσβασιμότητας στο σύνολό του.