Μέσω του Online Καταλόγου της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου είναι δυνατή η δημόσια αναζήτηση και ο εντοπισμός έντυπων τεκμηρίων της συλλογής της.

Το περιβάλλον αλληλεπίδρασης είναι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Υπάρχει δυνατότητα  :

  • Απλής Αναζήτησης
  • Σύνθετης Αναζήτησης (με Δυνατότητα Περισσότερων Επιλογών)
  • Αναζήτηση  Καθιερωμένων Όρων
  • Αναζήτηση στα πιο δημοφιλή (πρόκειται για τα τεκμήρια με τους περισσότερους Δανεισμούς και ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο)

Στην Απλή αναζήτηση πληκτρολογούμε έναν ή περισσότερους όρους και η αναζήτηση πραγματοποιείται σε όλα τα ευρετήρια του καταλόγου της Βιβλιοθήκης. Στην περίπτωση που γνωρίζουμε λέξη ή λέξεις από τον Τίτλο, το Συγγραφέα ή το Θέμα, το ISBN, το ISSN, τη Σειρά ή τον Ταξιθετικό Αριθμό επιλέγουμε το αντίστοιχο ευρετήριο ώστε να περιοριστεί το εύρος της αναζήτησης μας.

Στην  Σύνθετη αναζήτηση παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης  ταυτόχρονα πολλών επιλογών , ορίζοντας επιπλέον τον Τύπο τεκμηρίου, το Εύρος ημερομηνίας έκδοσης, τη Γλώσσα,  τη Διαθεσιμότητα. Επιλέγοντας Περισσότερες Επιλογές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους τελεστές Boolean και, ή, όχι που επιτρέπουν συνδυαστικά ερωτήματα προς αναζήτηση: Για παράδειγμα:  Θέμα: εκπαίδευση και Θέμα: Ελλάδα. Στο ερώτημα αυτό το αποτέλεσμα θα είναι τεκμήρια που έχουν ως θέμα την εκπαίδευση και την Ελλάδα ταυτόχρονα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα * στα δεξιά του όρου για να ταιριάξετε κάθε λέξη που αρχίζει με αυτό τον όρο. Για παράδειγμα comput* ταιριάζει computer, computing, computational κτλ. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το χαρακτηριστικό, θα πρέπει να αποφεύγετε εξαιρετικά γενικούς όρους. Για παράδειγμα η αναζήτηση com* είναι πιθανό να αποτύχει.

Πατώντας, σε οποιαδήποτε φόρμα αναζήτησης και αν είμαστε, το εικονίδιο Αναζήτηση, εμφανίζονται τα σχετικά αποτελέσματα τα οποία μας δίνουν τα στοιχεία των τεκμηρίων σε Λίστα με συνοπτική  εμφάνιση και μας πληροφορούν για τη διαθεσιμότητά αυτών. Στη λίστα των Αποτελεσμάτων μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόσθετα φίλτρα αναζήτησης .Επίσης υπάρχει δυνατότητα Ταξινόμησης των Αποτελεσμάτων. Πατώντας πάνω σε κάποιο τεκμήριο βλέπουμε τις Λεπτομέρειες για το Τεκμήριο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Περιήγηση στο Ράφι για να βρείτε παρόμοια τεκμήριαΜπορείτε να εκτυπώσετε τόσο Λίστες Αναζητήσεων , όσο και Λεπτομέρειες Τεκμηρίου

Όσο χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, κρατείται ένα Ιστορικό Αναζήτησης. Αυτό σας προσφέρει την επιλογή να επαναλάβετε/τροποποιήσετε τα προηγούμενα ερωτήματα σας ή να δείτε αυτά ξανά. Στο Λίστες θα βρείτε προτάσεις της Βιβλιοθήκης μας

Για περισσότερες πληροφορίες και πληρέστερη ενημέρωση ως προς τον τρόπο αναζήτησης των επιθυμητών τεκμηρίων και πηγών μπορείτε να απευθυνθείτε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει και να σας κατευθύνει διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έρευνά σας.

 Βρείτε μας:    Facebook    instagram 
blue web pict 08.png 64    2634027388
favpng email icon design internet webmail  mail@vivl-nafpakt.ait.sch.gr
map pin 48   Α. Κοζώνη 7, Ναύπακτος  Τ.Κ. 30300

Ηλεκτρονικό αναγνωστήριο

Εθνική βιβλιοθηκη

 logodiaygeia

 

  Online κατάλογος
Ηλεκτρονικός Κατάλογος